-=Kezdőlapocska=-
 
-=Karina Dizájn=-
 
-=Ennyi a vekker!=-
 

GYERE MÁSKOR IS!

macsek

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
-=Számláló=-
Indulás: 2004-09-03
 
Darált husiból

Vagdalt libamell (Izrael)

4 személyre:
1 libamell, 1 szelet fehér kenyér, 2 tojás, 1 tojássárgája, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evökanál zsemlemorzsa, 3 evökanál olaj, só, bors.  

A kenyeret hideg vízbe áztatjuk. a libahúst lefejtjük a csontról, majd ledaráljuk. Ugyancsak ledaráljuk a kinyomkodott kenyeret, a hagymát és a fokhagymát. Összegyúrjuk a hússal, majd 2 tojást, 2 evökanál zsemlemorzsát, 2-3 evökanál olajat keverünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk. a húsmasszát két részre osztva, szépen visszahelyezzük a mellcsontra. Tojássárgájával megkenjük, zsemlemorzsával megszórjuk és tepsibe helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, olajjal meglocsoljuk, és elöször lefedve pároljuk, majd pirosra sütjük. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Húsgombócok nyárson (Texas)

8-10 személyre:
75 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen), 2 tojás, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 kis babérlevél, 1 rozmaringág, 1 teáskanál szárított kakukkfü, só, bors, chili.  

A megtisztított vörös- és fokhagymát nagyon apró kockákra vágjuk. a darált húst összegyúrjuk a tojással, a hagymával, a fokhagymával. Sóval, borssal, chilivel, kakukkfüvel ízesítjük. a masszából vizes kézzel 25-30 gombócot formálunk. Babérlevéllel és rozmaringgal felváltva nyársra húzzuk. Gyakori forgatás mellett, faszénparázson (vagy grillsütöben) 10-12 perc alatt megsütjük. "Tüzes" grillmártással és ketchuppal kínáljuk, parázson sült kukoricát és fóliás burgonyát adunk mellé.

Vagdalt ­céklával (Svédország)

4 személyre:
40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen, 1 tojás, 1 szikkadt zsemle, 1 bébicékla (kb. 20 dkg), 1 fej hagyma, 1 teáskanál kapribogyó, vaj, só, fehér bors, petrezselyem.  

A bébicéklát héjában, sós vízben megfözzük. Meghámozzuk és lereszeljük. a hagymát megtisztítjuk és ugyancsak lereszeljük. a szikkadt zsemlét hideg vízbe áztatjuk, a vizet kinyomkodjuk, majd összegyúrjuk a kétféle darált hússal, a reszelt hagymával és céklával, a tojással, az apróra vágott kapribogyóval és petrezselyemmel. Sóval, fehér borssal füszerezzük, majd a masszából pogácsákat formálunk. Megforrósított vajon hirtelen, körös-körül megpirítjuk, majd a tüzet mérsékelve, megsütjük. a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
Tálaláskor vajas burgonyával és friss salátával körítjük.

Kolbászos fasírt (Csehország)

4 személyre:
20 dkg darált sertéscomb, 15 dkg darált marhahús, 1 kis szál sütökolbász, 2 zsemle, 1 dl tej, 2 tojás, 2 evökanál zabpehely, 3 evökanál zsemlemorzsa, 2 fej hagyma, olaj, petrezselyem, só, bors.  

A szikkadt zsemléket felszeleteljük és forró tejjel leöntjük. 20 percig állni hagyjuk. a sütökolbász börét lehúzzuk, a kolbászt ledaráljuk. Öszszegyúrjuk a kétféle darált húst és a kolbászt, a kinyomkodott zsemlét, a tojást és a zabpelyhet. Reszelt hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. a húsmasszából vizes kézzel gombócokat formálunk, majd ellapítjuk. Zsemlemorzsába forgatjuk és bö, forró olajban mindkét oldalon aranybarnára sütjük. Salátát kínálunk mellé.

Kofta (Irak)

4 személyre:
50 dkg marhahús, 25 dkg birkahús, 70 dkg burgonya, 50 dkg paradicsom, 2 fej hagyma, 2 doboz paradicsompüré, olaj, só, bors, Vegeta, örölt fahéj, örölt szegfübors, csípös pirospaprika.  

A birka- és marhahúst kétszer átdaráljuk. Ugyancsak ledaráljuk a megtisztított vöröshagymát. Összegyúrjuk a hússal. Sóval, borssal, Vegetával, örölt fahéjjal és szegfüborssal, csípös pirospaprikával füszerezzük. a húsmasszát kiolajozott lapos tüzálló tálba vagy tepsibe simítjuk (ne legyen vastagabb két cm-nél). Közepesen forró sütöbe toljuk és 15 percig sütjük. Közben a meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk és bö olajban majdnem készre sütjük. a paradicsomot ugyancsak cikkekre vágjuk. a paradicsommártáshoz a pürét másfélszeres menynyiségü vízzel hígítjuk és ugyanazokkal a füszerekkel ízesítjük, mint a húst. a mártást a húsra öntjük, kirakjuk a burgonya- és paradicsomcikkekkel, és kb. 30 percig sütjük.

 
-=Chari-Zóna=-
 
-=Top link=-
 
-=Vigyor-Zóna=-
 
-=Erogén-Zóna=-
 
-=Egészség-Zóna=-
 
-=Gasztro-Zóna=-
 
-=Mobil-Zóna=-
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU